Skriv en tekst her

AKTUELT

 

FEBRUAR/MARTS

Når solen begynder at få magt omkring d. 20. februar, kan det blive farligt, hvis jorden er frosset. Hvis den er frosset i dybden (rodzonen = 30-40 cm.), kan planterne ikke erstatte fordampningstabet. Vær især opmærksom på de nyplantede, som står soleksponeret mellem kl. 11 og 15.  Klip grene fra det gamle juletræ el. andet, og dæk planterne mod syd-vestsiden.

 

MARTS/APRIL

Så er det ved at være tid til 'fodre' planterne. Foråret er kommet tidligt og rødderne er begyndt at gro. Derfor kan er det en god ide at gøde nu!  For vejledning til dette, klik på 'Pasning' under menupunktet 'Vejledninger'. 

 

APRIL

Nu er det plantetid! I øjeblikket finder du det helt store udvalg i havecentre og planteskoler. Gode råd om plantning finder du ved klik på 'Plantning' under menupunktet 'Vejledninger'. Der er også en video om emnet. Det er også et godt tidpunkt at flytte planter. Se 'Planterne gror sammen' under menupunktet 'Vejledninger'. På med vanten! 

 

MAJ

Besøg dit havecenter eller en af Rhododendronforeningens åbne haver og følg med i den helt utrolige blomstringsperiode, som vi nu er midt i.

Det er også nu du skal tage stilling til, om der skal flyttes lidt rundt på dine Rhododendron, eller om der skal beskæres/nedklippes eller opstammes. -Læs om det under menupunktet 'Pasning'!

Har du plantet nyt, skal der sikkert gødes nu. Det gælder også, hvis du helt har glemt at gødske en ældre beplantning i det tidlige forår. -Se hvordan under menupunktet 'Pasning'!

 

 

JUNI

Gødskning: Midt i juni er sidste frist for at gøde. Især nye planter er vigtige at huske. -Se mere under menupunktet 'Pasning'! Her kan du også få tips om vanding, og råd om afknibning af visne blomster.

Beskæring og opstamning kan foretages, men det er ved at være for sent med 'hård nedskæring' og flytning af planterne. -Læs mere under menupunktet 'Når planterne gror sammen'!

 

JUNI/JULI

Vanding: Vær især opmærksom på nyplantede planter, hvor rødderne endnu ikke er nået ud i bredden. Vand i tørkeperioder ca. 1 gang om ugen med 10-15 l. pr. plante.

Etablerede planter kræver ikke megen vanding, men efter mere end 3 ugers tørke bør der grundvandes. -Læs mere under menupunktet 'Pasning'.

 

AUGUST

Nu er årets tilvækst ved at være fuldt udviklet. Måske er der et par planter, der er ved at vokse ind i hinanden? I givet fald er det den perfekte måned til flytning af planter! Forudsat at jorden er fugtig inden du graver planten op. -se hvordan du gør under 'Vejledninger', menupunkt 'Når Planterne Gror Sammen'.

 

SEPTEMBER

Denne måned er fremragende til plantning og flytning af Rhododendron. Jorden er stadig varm, så planterne vil hurtigt etablere sig. Dvs. at rødderns stadig gror og plantens rodnet vil blive meget større i løbet af efteråret. Til næste forår og sommer vil de vokse bedre og vil bedre kunne klare en tør periode! 

 

OKTOBER

Der er stadig varme nok til rødderne kan gro, så oktober er også en god plantemåned for Rhododendron. Vanding behøver du ikke at tænke på mere. Dog skal der altid plantes i fugtig spagnum og tilvandes efter plantning.

 

NOVEMBER

Rhododendron i potter kan plantes så længe man kan grave i jorden. De har alle rødder intakte, og påvirkes ikke af at blive plantet. Omplantning eller plantning af planter med klump skal vente til jorden igen er varm.